Turister, ställ bilen

Jag kan inte låta bli att hänga på trafiktemat. Under sommaren väljer vägverket och andra organisationer som ser till att våra vägar ska vara i gott skick, att utföra massor av vägarbeten. Så långt allt väl. Men, samtidigt väljer hela landets invånare att komma hit i sin bil och de tuffaste trafikförhållanden de råkat utför tidigare måste ju vara rondellen i Vetlanda, såsom de kör.

Jag kan inte fatta varför man inte kan ta tåget eller köpa en GPS när man väljer att köra till en stad som man inte känner till, och som dessutom, baserat på deras förtvivlade blickar, måste te sig oerhört läskig. Så när äntligen den stora massan stockholmare väljer att bege sig ut i landet och säkert förpesta deras tillvaro, så hämnas dessa invånare genom att komma hit och se till att vägar som kanske skulle kunna vara körbara för en gång skull, nu är obrukbara. Normalt sett är det för många bilar på vägarna, nu är det inte antalet bilar som är problemet utan de som sitter bakom ratten.

Gör oss alla en tjänst och ta tåget, ni kommer att få en trevlig semester och vi som tvingas jobba kan överleva utan psykoser eller hjärtinfarkter.

One thought on “Turister, ställ bilen

 1. badbeat

  Har hittat några olika typer:

  VELAREN
  Kommer till en korsning och vet inte riktigt vilken väg han ska. “Jaja, vi ställer väl oss här mitt i korsningen och funderar lite då. Fasligt vad de tutar bakom!”. Velaren förekommer även i tunnelbanan, som kliver av för att direkt tvärstanna och förvirrat se sig omkring. “Var är jag? Varför är jag här? Vart ska jag?”

  KRYPKÖRAREN
  Tycker att det inte finns någon bättre sightseeing än att köra bil, bara man kör tillräckligt sakta.

  DRÖMMAREN
  Ägnar varje rödljus eller annat stopp till att fippla med telefonen/radion/partnern eller bara stirra håglöst ut i tomma intet. Det krävs en tut för att han ska inse att det är grönt ljus, varpå han stressat slänger in växeln och bilen tjuvstannar.

  FEGISEN
  Fastnar ofta vid trafikerade korsningar med väjningsplikt. “Oj, vad det var trafik här. Nu måste det väl komma en lucka snart. Där, kanske…nej, tänk om jag inte hinner. Bäst att vänta till nästa, för säkerhets skull. Nu då…nej, tänk om det kommer nån bil som jag inte ser än. Väntar nog lite till. Oj, vad de tutar bakom.”

  FARTDÅREN
  Ligger två meter dig bakom i vänsterfil på motorvägen och blinkar ilsket, trots att du redan kör för fort och är farligt nära körkortsgränsen. Kör som en biltjuv på väg till förlossningen även om han bara ska till ICA.

  Några fler?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>